Skip to content

Geniet van het leven met Benecol

Geniet van je voeding en verlaag je cholesterol

Uw cholesterolwaarden begrijpen

mml/l

Vul hierboven uw LDL-cholesterolwaarde in.

Gebruik een waarde die gemeten is door een gezondheidswerker of aan de hand van een betrouwbare testmethode.

Goed zo! Uw LDL-cholesterolgehalte is precies goed.

Vergeet niet door te gaan met gezonde eet- en beweeggewoonten.

Uw LDL-cholesterolgehalte ligt dicht bij of net boven de streefwaarden.

Cholesterol is een risicofactor voor coronaire hartziekten, maar u kunt uw cholesterolgehalte beïnvloeden door uw voeding te veranderen.

Uw LDL-cholesterolgehalte is hoog.

Het is tijd voor u om een bezoek aan uw arts te boeken voor verdere evaluatie.

Dit is een algemene richtlijn. De niveaus waarnaar u moet streven, kunnen verschillen naargelang uw eigen omstandigheden. Neem contact op met uw huisarts.

Belangrijkste feiten over cholesterol

Een kleine hoeveelheid cholesterol is noodzakelijk voor uw lichamelijk welzijn, maar een teveel kan schadelijk zijn. Uw lichaam produceert de cholesterol die het nodig heeft via uw lever. Veel voedingsmiddelen zijn rijk aan cholesterol, zoals vlees, vette kaas, boter en eieren.

LDL-cholesterol wordt ook ‘slechte’ cholesterol genoemd. LDL-lipoproteïnen brengen cholesterol uit het bloed over naar de weefsels en de wanden van de slagaders. Hoe hoger de hoeveelheid cholesterol in uw bloed, hoe groter de kans dat de cholesterol in de slagaderwanden blijft steken en uw aders verstopt raken.

Een voedzaam en gevarieerd dieet en dagelijkse lichaamsbeweging ondersteunen beide uw holistische welzijn. Hebt u de heerlijke nieuwe plantaardige OAT-lijn van Benecol al ontdekt?

Vergeet niet te genieten van uw eten met uw heerlijke, hartgezonde recepten:

Laat Benecol u helpen op uw pad: word lid van de Benecol-community en ontvang een voedingsdagboek om uw nieuwe gezonde levensstijl te plannen! Ontvang gezond nieuws van Benecol!

Lees meer over cholesterol:

Vergeet niet dat gezonde voeding nog steeds een sleutelrol speelt bij de beheersing van cholesterol. Een voedzaam en gevarieerd dieet en dagelijkse lichaamsbeweging ondersteunen beide uw holistische welzijn, zelfs als u uiteindelijk medische zorg nodig hebt. Laat Benecol u helpen op uw pad: word lid van de Benecol-community en ontvang een voedingsdagboek om uw nieuwe gezonde levensstijl te plannen! Ontvang gezond nieuws van Benecol!

Lees meer over cholesterol:

Tips en recepten om jouw hart gelukkig te maken

Ontdek ons assortiment

Je bent misschien al begonnen aan je weg richting een lagere cholesterol. We kunnen je helpen om nog een tandje bij te steken, door enkele van onze producten toe te voegen aan je dagelijkse routine.

Onze producten

Zoeken