Skip to content

Hoe Benecol werkt

Plantenstanolen - Cholesterol verlagen op natuurlijke wijze

Wat zijn plantenstanolen?

De plantenstanolen in Benecol® zijn kleine wondermiddeltjes, want ze verlagen de cholesterol snel en op natuurlijke wijze.

Plantenstanolen kan je in minieme hoeveelheden terugvinden in enkele plantaardige voedingsmiddelen. Deze natuurlijke stoffen, in verhoogde porties aanwezig in Benecol-producten, zijn effectief in het verlagen van LDL-cholesterol.

De unieke plantenstanolen in de werking van Benecol® voorkomen dat een deel van de cholesterol uit je spijsvertering in je bloed wordt opgenomen. Of de cholesterol nu afkomstig is van je voeding, of natuurlijk uit je lichaam, de plantenstanolen verhinderen de cholesterol om door de darmwand te geraken. Hierdoor wordt de slechte cholesterol tegengehouden.

Waarom kan je Benecol vertrouwen?

Het draait weer om die plantenstanolen!

Meer dan 80 gepubliceerde wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat plantenstanolester – het actieve ingrediënt in Benecol®-producten – de cholesterol snel verlaagt.

Daarnaast zijn er 30 klinische tests die de veiligheid en werkzaamheid van plantenstanolen hebben aangetoond.

Je kan je cholesterol verlagen in amper 2-3 weken

Het is gemakkelijker dan het klinkt! Simpelweg elke dag Benecol®-producten consumeren in combinatie met een gezonde levensstijl: zo kan je je cholesterol met 7-10% verlagen binnen drie weken door de toegevoegde plantenstanolen.*

* Een dagelijkse consumptie van 1,5-2,4g plantenstanolen per dag, als onderdeel van een gezonde levensstijl.

Meer weten over cholesterol

Ervaar de werking van Benecol

Je bent misschien al begonnen aan je weg richting een lagere cholesterol. We kunnen je helpen om nog een tandje bij te steken, door enkele van onze producten toe te voegen aan je dagelijkse routine.

Ontdek onze producten hier

Zoeken