Skip to content

Hoe benecol werkt

Stanolen - de slimme manier

Wat zijn plantenstanolen?

De plantenstanolen in Benecol® zijn kleine wondermiddeltjes, want ze verlagen de cholesterol en zorgen ervoor dat je op een gezonde manier de cholesterol laag houdt.

Plantenstanolen kan je terugvinden in enkele plantaardige voedingsmiddelen, maar in minieme hoeveelheden. Wanneer je de hoeveelheid plantenstanolen verhoogt – zoals in Benecol(r) – zorgen ze ervoor dat ze de ‘LDL-cholesterol’ verlagen.

De unieke plantenstanolen in Benecol(r) voorkomen dat een deel van de cholesterol uit je spijsvertering in je bloed wordt opgenomen. Of de cholesterol nu afkomstig is van je voeding, of natuurlijk uit je lichaam, de plantenstanolen verhinderen de cholesterol om door de darmwand te geraken.

Waarom kan je Benecol vertrouwen?

Het draait weer om die plantenstanolen!

Meer dan 80 gepubliceerde wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat plantenstanolester – het actieve ingrediënt in Benecol® – de cholesterol verlaagt.

Daarnaast zijn er 30 klinische tests die de veiligheid en werkzaamheid van plantenstanolen hebben aangetoond.

Je kan je cholesterol verlagen in amper 2-3 weken

Het is gemakkelijker dan het klinkt! Simpelweg elke dag wat Benecol® consumeren in combinatie met een gezonde levensstijl: zo kan je je cholesterol met 7-10% doen dalen binnen drie weken door de toegevoegde plantenstanolen.*

* Een dagelijkse consumptie van 1,5-2,4g plantenstanolen per dag, als onderdeel van een gezonde levensstijl.

Meer weten over cholesterol

Ontdek ons assortiment

Je bent misschien al begonnen aan je weg richting een lagere cholesterol. We kunnen je helpen om nog een tandje bij te steken, door enkele van onze producten toe te voegen aan je dagelijkse routine.

Ontdek het hier

Zoeken