Skip to content

Over Benecol

Benecol
“Bene-” betekent ‘goed’ en “-col” verwijst naar ‘cholesterol’: Benecol is het enige merk voedingsmiddelen met plantenstanolester, het unieke ingrediënt dat de cholesterol verlaagt.

We helpen mensen over de hele wereld al 25 jaar om gezonder te eten.

Het startte bij Ingmar Wester, een Fins wetenschapper die wist dat plantenstanolen de cholesterol verlagen door deels de toegang tot de bloedstroom te verhinderen.

Na jaren van onderzoek, vond hij een manier om plantenstanolen te koppelen aan raapzaadolie, om zo tot plantenstanolester te komen. Dit uniek en gepatenteerd ingrediënt kon dan gebruikt worden in voeding om de cholesterol te verlagen, zonder toegevingen te doen op smaak.

Plantenstanolester is de basis van alle Benecol(r) producten, want gezond leven – door zorg te dragen voor je cholesterol – kan je gerust combineren met een rijk leven met lekker eten, dat je kan delen met vrienden en familie.

Een geschiedenis van gezondheid

Benecol® lanceerde in 1995 in Finland een reeks voedingsproducten, als onderdeel van een groot publiek gezondheidsonderzoek om de cholesterol van de bevolking te meten en te doen dalen.

Het eerste product, een margarine, was zo populair dat supermarkten meteen zonder voorraad zaten!

Spoel dan even 2 decennia door en merk op dat het assortiment is gegroeid. Naast margarines, zijn er nu ook yoghurt drinks en (Greek Style) yoghurts op de markt, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken om op een lekkere, makkelijke en bewezen manier de cholesterol te verlagen.

Vooraanstaande voedingsspecialisten en onderzoekers hebben geconcludeerd dat plantenstanolen één van de enige voedingsonderdelen zijn die werkelijk de cholesterol kunnen verlagen, en dat terwijl cholesterol een belangrijke risicofactor is in de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Er zijn zelfs meer dan 80 wetenschappelijke studies die dit aantonen…

Ontdek ons assortiment

Je bent misschien al begonnen aan je weg richting een lagere cholesterol. We kunnen je helpen om nog een tandje bij te steken, door enkele van onze producten toe te voegen aan je dagelijkse routine.

Onze producten

Zoeken