Skip to content

Onze acties op het gebied van duurzaamheid

Wereldwijd worden er jaarlijks meer dan 114 miljoen Benecol-yoghurtdrankjes verkocht*.

We moeten dan ook ons steentje bijdragen om de impact van onze verpakkingen op
het milieu te verminderen. Vanaf juli 2021 verminderen we de grootte van de wikkel
van onze yoghurtdrankflessen. Zoals bij elke kleine stap naar een gezondere
levensstijl, heeft ook deze kleine verandering een aanzienlijke impact.

Eén per dag – goed voor jouw gezondheid en nu ook beter voor het milieu

*verkoop van Benecol-yoghurtdranken in 2020 (VK, Ierland, Finland, België, Hong
Kong)

1. De flesjes Benecol-yoghurtdrank zijn nu 100% recyclebaar. Recycling is een doeltreffend systeem om het materiaalverbruik te verminderen. Met de nieuwe wikkel zijn onze yoghurtdrankflessen nu volledig recyclebaar, dus draag je steentje bij en vergeet niet je Benecol-flessen te recyclen!

2. Nieuwe wikkel, minder plastic: 60% minder plastic voor elke wikkel. Jaarlijks is dat goed voor 5,6 ton plastic, een hoeveelheid die bijvoorbeeld overeenkomt met meer dan 370.000 draagtassen!

3. Vermindering van de CO2-uitstoot: Deze materiaalvermindering zal onze jaarlijkse CO2-uitstoot met 50 ton verlagen.

Good Food Plan

Benecol maakt deel uit van de Raisio Group, waar we Food for Health, Heart and Earth’ (Voeding voor gezondheid, hart en aarde) als leidraad voor al onze activiteiten hanteren. We streven ernaar om verantwoord geproduceerde, veilige en gezonde voeding aan te bieden, gemaakt van hoogwaardige ingrediënten. Onze ambitieuze doelstellingen maken deel uit van ons programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, het Good Food Plan. Dat programma richt zich op vijf belangrijke verantwoordelijkheidsthema: milieuvriendelijke verpakkingen, milieu- en klimaatactie, duurzame voeding, gezonde voeding en voedingsprofessionals.

Gezonde voeding

Bij Benecol staat gezonde voeding gelijk aan de best mogelijke combinatie van smaak en gezondheid. We controleren en optimaliseren de kwaliteit van het vet en de hoeveelheden vezels, suiker en zout in onze producten om een aangename smaakervaring te bereiken. Om de productontwikkeling te ondersteunen, hebben we voor alle productcategorieën gezonde criteria vastgelegd die ons leiden bij de ontwikkeling.

Alle Benecol-producten zijn verrijkt met plantenstanolen. Die kleine wondermiddeltjes verminderen de cholesterol en helpen je voeding op een gezond spoor te houden. Kijk na of het onderstaande symbool voor wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen op je producten staat.

 

 

Duurzame voeding

 • Duurzame toeleveringsketen, gebaseerd op ethische praktijken, respect voor
  mensenrechten en milieu

Grondstoffen

 • Verantwoord geproduceerde grondstoffen.
 • Transparantie en traceerbaarheid van de inkoop van grondstoffen en
  verantwoorde productie van grondstoffen
 • We engageren ons om geen genetisch gemodificeerde grondstoffen te
  gebruiken.
 • Palmolie: We gebruiken alleen duurzame, RSPO-gecertificeerde palmolie
  (Roundtable on Sustainable Palm Oil).
 • De meeste grondstoffen komen uit Noord- en Centraal-Europa.

Milieuvriendelijke verpakking

Benecol streeft ernaar de impact van onze productverpakkingen op het milieu te minimaliseren. Al onze verpakkingen voor yoghurtdrank, smeerpasta’s en zachte kaas zijn al 100% recyclebaar. We zoeken actief naar oplossingen om de recyclebaarheid van onze yoghurtpotten te verbeteren. Ons doel is dat al onze verpakkingen tegen 2025 recyclebaar zijn.

We werken aan ons langetermijndoel om volledig te stoppen met het gebruik van plastic en tegelijkertijd onnodige en te grote verpakkingen te vermijden. Als lid van het WRAP Plastics Pact zet Benecol zich in voor de langetermijndoelstelling om problematisch plastic te elimineren en ervoor te zorgen dat onze verpakkingen gemakkelijk te recyclen zijn.

Meer weten?

Bezoek onze bedrijfswebsite voor meer informatie over onze doelstellingen en acties op het gebied van verantwoordelijkheid.

Lees meer

Zoeken