Skip to content

Gevulde aubergines

Gevulde aubergines met tomaat en kaas
4 porties
Preparation time
45 min
Ingrediënten
  • Voor de aubergine:
  • 25g
  • 1 x
    grote aubergine , in de lengte in dunne schijfjes gesneden
  • Voor de vulling:
  • 25g
  • 1 x
    kleine, fijngehakte ui
  • 75g
    verse broodkruimels
  • 25g
    pijnboompitten
  • 6 x
    fijngehakte blaadjes salie
  • fijngeraspte schil en sap van een x 1/2 citroen
  • 3 x
    middelgrote vine tomatoes in dunne schijfjes
  • 15g
    fijn geraspte Parmezaanse voor de garnituur
Werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 200° (gasoven) en 180° (heteluchtoven). Bestrijk de plakjes aubergine aan beide zijden met gesmolten olijvenspread. Verwarm een bakplaat of braadpan en schik de aubergines erin. Misschien kunnen ze niet allemaal tegelijk in de pan en moet je in meerdere keren werken. Braad ze 1-2 minuten en draai ze 1 x om tot ze goudkleurig en zacht zijn. Haal van het vuur en zet opzij terwijl je de vulling klaarmaakt.
  2. Smelt de Benecol® spread met botersmaak in een kleine pan en voeg de ui toe. Stoof 5 minuten tot de ui zacht is. Haal van het vuur en voeg de overige ingrediënten toe (behalve de tomaten en de Parmezaanse kaas) met wat peper en zout.
  3. Verdeel de vulling over de plakjes aubergine, vouw deze dicht en schik ze mooi in een ovenvaste schaal. Leg er de schijfjes tomaat op en strooi hier de kaas over. Bak 15 minuten tot de kaas goudbruin is en de vulling goed warm. Dien op met salade of groente.
Products used in this recipe

Zoeken