Zalm met citroenkorstje
Een mix van citroen en zalm met een unieke smaak
4 porties
Voorbereidingstijd
45 min Ingrediënten
-
500gnieuwe aardappels in 2 gesneden indien ze lang zijn
-
Voor de korst:
-
30gverse broodkruimels
-
30ghavermout
-
10guitgelekte en fijngehakte ansjovis
-
15guitgelekte en in fijngehakte kappertjes
-
1 xFijn geraspte schil van citroen
-
2 eetlepelin stukjes geknipte bieslook
-
25gpijnboompitten
-
30g
-
3 x 130gzalmfilets
-
gestoomde asperges of erwtjes
-
schijfjes citroen
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200° (gasoven) of 180° (heteluchtoven). Leg de aardappelen op een braadplaat en smeer er Benecol® olijvenspread over. Braad 30 minuten en schud de plaat af en toe op.
- Meng de broodkruimels, havermout, ansjovis, kappertjes, citroenschil, bieslook en pijnboompitten. Voeg de Benecol® olijvenspread toe en meng tot een ruwe pasta. Leg de zalmfilets op een antikleefbakplaat en strooi er het mengsel van broodkruimels over. Bak 15-20 minuten in de oven.
- Dien de zalm op met de aardappelen, wat asperges of erwtjes en citroen om over de zalm uit te persen.