Quiche met pompoen en feta
-
180
-
300gram bloem
-
1theelepel maïzena
-
65gram koud water
-
Snuifje zout
-
4eieren
-
200gram roomkaas
-
1koffielepel paprikapoeder
-
1koffielepel lookgranulaat
-
1koffielepel tijm
-
350gram butternutpompoen
-
1ui
-
Olijfolie
-
Peper en zout
-
200gram fetakaas
-
Za’atar (optioneel)
-
Rucola
Kruimeldeeg
Laat de Benecol Classic Margarine op kamertemperatuur komen, zodat ze mals is.
Voeg de Benecol Classic Margarine, maïzena, het zout en water toe aan de bloem. Meng alles en kneed het tot een homogeen deeg. Rol het tot een bol.
Verpak het kruimeldeeg in vershoudfolie en leg het minstens een halfuur in de koelkast. Rol gelijkmatig uit tot het deeg groot genoeg is voor de taartvorm.
Plaats het deeg in de vorm, druk voorzichtig aan en snijd het overtollige deeg weg.
Vulling
Snijd de pompoen en ui in plakken. Leg het in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en tijm.
Bak de groenten 25 minuten in de oven op 200°C.
Meng de eieren met roomkaas, paprikapoeder, lookgranulaat en tijm. Meng goed.
Giet het mengsel in de taartvorm. Verdeel er de pompoen en ui over. Verkruimel de feta erover en breng op smaak met een beetje za’atar.
Bakken en afwerken
Bak de quiche 30 minuten op 200°C. Haal de quiche uit de oven en werk af met rucola.