Skip to content

Bananenbrood met chocolade en hazelnoot

1 brood
Voorbereidingstijd
Ingrediënten
  • 100g
  • 4
    (over)rijpe bananen
  • 3
    eieren
  • 5
    druppels vanille extract
  • 100g
    hazelnootmeel
  • 150g
    bloem
  • 1
    theelepel bakpoeder
  • 1
    theelepel baksoda
  • 3
    eetlepels agavesiroop
  • 1
    snuifje zout
  • 10g
    cacaopoeder
  • 40g
    chocoladedruppels
Werkwijze
  1. Verwijder de schil van de bananen en prak de bananen tot moes. Meng het met de eieren, agavesiroop, gesmolten Benecol Classic Margarine en het vanille extract.
  2. Meng de bloem, baksoda, het hazelnootmeel, bakpoeder en zout. Voeg het toe aan het eiermengsel en roer alles door elkaar.
  3. Doe de helft van het beslag in een aparte kom en voeg hier het cacaopoeder aan toe. Roer goed door zodat er een egaal chocoladebeslag ontstaat.
  4. Giet de helft van het gele beslag in een met bakpapier bekleed cakevorm en verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem. Verdeel er dan het chocoladebeslag over en eindig met het resterende gele beslag. Roer met een vork door het beslag om zo het marmer effect te krijgen.
  5. Werk af met chocoladedruppels en in de lengte gehalveerde banaan die je bovenop het beslag legt.
  6. Bak het bananenbrood gedurende 40 minuten op 180°C graden.
Producten die in dit recept worden gebruikt

Zoeken