Skip to content

Manieren om gezond te eten

Begin je dag met een ontbijt.
Je ontbijt overslaan, lijkt soms een goed idee, maar een gezond dagelijks ontbijt is echt essentieel omdat het je lichaam een dosis energie geeft om goed van start te gaan.

Vandaag visdag
Probeer minstens twee porties vis per week te eten. Eén portie kan dan vettere vis zijn, zoals sardientjes, zalm, forel of makreel. Deze vissoorten zijn een belangrijke bron van eiwitten en omega-3 vetten

Water, de rest komt later
Het menselijk lichaam bestaat voor 60% uit water, dus is het belangrijk je lichaam te hydrateren. Probeer dagelijks minstens 1,5 tot 2 liter water te drinken, en meer als het warm is of wanneer je gesport hebt.

Drink slim
Als je aan alcohol begint, probeer dan zeker je limieten te kennen. En niemand zal je raar bekijken als je beslist om een drankje te weigeren.

Beperk je zoutinname
Bijna 75% van het zout in onze voedselopname komt uit verwerkte voeding, dus probeer vers te koken met verse ingrediënten. Dan heb je het zelf in de hand… Kijk ook eens naar de voedingswaarden op de verpakkingen (en probeer onder 6g zout per dag te blijven).

Zoete zonde
Suiker kan je ook zien als ‘lege calorieën’, aangezien er geen andere voedingswaarden aan gekoppeld zijn. Wanneer het etiket je zegt dat er meer dan 15g suiker per 100g aanwezig is, zit er te veel suiker in. Probeer deze suikerrijke producten te vermijden.

Zoeken