Skip to content

Aziatische vis met groente

Witte visfilets met broccoli, paksoi en peultjes
2 porties
Voorbereidingstijd
40 min
Ingrediënten
  • 1 x
    kleine, rode chilipeper
  • 250g
    broccoli of asperges
  • 200g
    in de helft gesneden paksoi
  • 100g
    peultjes
  • 2 x 150g
    witte visfilets
  • 2eetlepel
    tamari
  • 2eetlepel
    extra vergine olijfolie of koolzaadolie
  • stuk verse, geraspte gember (1 cm dik)
  • 2eetlepel
    honing
  • 1eetlepel
    korianderblaadjes
  • 1 x
    kleine citroen
Werkwijze
  1. Hak de ene helft van de chilipeper fijn en snij de andere helft wat dikker. Verdeel de broccoli, de paksoi en de peultjes over twee grote vierkanten bakpapier. Leg de vis boven op de groente.
  2. Meng de tamari, de olie, de geraspte gember, de honing, de fijngehakte koriander en de fijngehakte chilipeper in een kleine kom. Strooi dit mengsel over de visfilets. Breng de randen van het bakpapier samen en draai enkele keren om het pakketje goed dicht te knopen.
  3. Leg de pakketjes op een bakplaat in de oven en laat 15-20 minuten gaar worden op 200°. Laat ze afkoelen voor je het bakpapier verwijdert. Strooi er de schijfjes chilipeper en de fijngehakte koriander over. Dien op met schijfjes citroen.

Zoeken