Skip to content

Avocadotoast met roereieren

Dit ontbijt is ideal voor een zaterdag- of zondagmorgen, wanneer je wat meer tijd hebt. Het zit boordevol gezonde vetten, vezels en plantenstanolen.
1 portie
Voorbereidingstijd
20 min
Ingrediënten
  • 1 x
    sneden volkorenbrood
  • 2 x
    eieren
  • 30g
  • olijfolie in spray
  • een handvol spinazie
  • 1 x
    fijngehakte tomaat
  • 2 x
    fijngehakte champignons
  • 1/2
    middelgrote avocado
  • een snuifje peper
Werkwijze
  1. Steek het brood in de broodrooster en kluts de eieren in een pan.
  2. Klop de eieren op een middelmatig vuur. Voeg 5 g Benecol® spread met botersmaak toe naarmate de eieren beginnen te dikken.
  3. Haal de pan van het vuur net voor de eieren helemaal gaar zijn. Door de restwarmte blijven ze immers nog wat verder bakken.
  4. Terwijl de eitjes op het vuur staan, verwarm je wat olijfolie in een pan. Doe daar de tomaten en de champignons bij. Breng op smaak met een flinke snuif peper. Voeg op het laatste de spinazie toe.
  5. Smeer 25 g Benecol® spread met botersmaak op de toasts. Plet het vruchtvlees van de avocado en smeer dit met een vork over de toast.
  6. Dien je avocadotoast met de roereieren op op een bord. Schik de groente naast de toast. Breng op smaak met wat extra peper.
Producten die in dit recept worden gebruikt

Zoeken