Skip to content

Waarom is het belangrijk dat ik mijn LDL-cholesterolgehalte verlaag?

  • CHOLESTEROL

Een hoog cholesterolgehalte is een van de belangrijkste risicofactoren voor hart- en vaatziekten, een algemene benaming voor alle ziekten van het hart en de bloedsomloop (cardio betekent hart, en vasculair verwijst naar de bloedvaten). Volgens de recentste cijfers kan een kwart van alle sterfgevallen als gevolg van HVZ in het Verenigd Koninkrijk toegeschreven worden aan een hoog gehalte aan LDL of slechte cholesterol*.

Het lijdt dus geen twijfel dat het verlagen van uw LDL-cholesterolgehalte een van de belangrijkste zelfhulpmaatregelen is die u kunt nemen om voor de gezondheid van uw hart en bloedvaten te zorgen.

Een hoog cholesterolgehalte is echter geen doodvonnis. Het is veeleer een nuttige indicator van uw toekomstig risico van coronaire hartziekten, en nog belangrijker, iets dat u kunt beïnvloeden. Dit is een gezondheidsprobleem waar we allemaal iets aan kunnen doen, en het dieet en het voedsel dat u eet speelt een grote rol bij het verlagen van uw LDL-cholesterolgehalte.

Meer informatie: Hoe Benecol-voedingsmiddelen met toegevoegde plantenstanolen uw cholesterolverlagende inspanningen nog kunnen verbeteren met een reeks producten die eenvoudig in uw dagelijkse routine te integreren zijn.

* British Heart Foundation (2020) Heart and Circulatory Disease Statistics 2020. Tabel 5.1. Opmerking: ‘Slechte’ cholesterol wordt in dit document gedefinieerd als LDL-cholesterol.

Zoeken