Skip to content

Traditionele ierse cottagetaart

Serves 4
Voorbereidingstijd
Ingrediënten
  • 15g
  • 1 x
    grote ui in blokjes
  • 2 x
    stengels in stukjes gesneden selderij
  • 200g
    wortels in blokjes
  • 350g
    mager rundergehakt
  • 150g
    bruine of groene linzen
  • 300ml
    runderbouillon
  • 1 x
    laurierblad
  • 2eetlepel
    mix van gedroogde kruiden
  • 800g
    geschilde aardappels in stukjes
  • 40g
  • gestoomde groene groente
Werkwijze
  1. Smelt de Benecol® olijvenspread in een grote pan. Voeg de ui toe en braad 5 minuten tot hij zacht is. Voeg de wortelen en de selderij toe en stoof zo’n 2 minuten. Voeg het vlees toe. Zorg ervoor dat er geen grote brokken meer zijn. Braad 3-4 minuten op hoog vuur tot het vlees dichtgeschroeid is.
  2. Meng hier de linzen, de bouillon en de kruiden onder. Dek af en laat 30 minuten sudderen.
  3. Kook ondertussen de aardappelen tot ze zacht zijn in een grote pot water (10-15 minuten). Giet al het water af en pureer de aardappelen samen met de Benecol® spread met botersmaak. Verwarm de oven op 200° (gasoven) of 180° (heteluchtoven).
  4. Schep het vleesmengsel met een lepel in een ovenvaste schotel van 1 1/2 liter en verdeel er de puree over met een vork. Zet op een bakplaat en bak 30 minuten tot de bovenkant goudbruin kleurt en er belletjes verschijnen. Dien op met de gestoomde groente.
Producten die in dit recept worden gebruikt

Zoeken