
Traditionele ierse cottagetaart
Serves 4
Voorbereidingstijd
Ingrediënten
-
40g
-
1 xgrote ui in blokjes
-
2 xstengels in stukjes gesneden selderij
-
200gwortels in blokjes
-
350gmager rundergehakt
-
150gbruine of groene linzen
-
300mlrunderbouillon
-
1 xlaurierblad
-
2eetlepelmix van gedroogde kruiden
-
800ggeschilde aardappels in stukjes
-
gestoomde groene groente
Werkwijze
- Smelt de Benecol® margarine in een grote pan. Voeg de ui toe en braad 5 minuten tot hij zacht is. Voeg de wortelen en de selderij toe en stoof zo’n 2 minuten. Voeg het vlees toe. Zorg ervoor dat er geen grote brokken meer zijn. Braad 3-4 minuten op hoog vuur tot het vlees dichtgeschroeid is.
- Meng hier de linzen, de bouillon en de kruiden onder. Dek af en laat 30 minuten sudderen.
- Kook ondertussen de aardappelen tot ze zacht zijn in een grote pot water (10-15 minuten). Giet al het water af en pureer de aardappelen samen met de Benecol® spread met botersmaak. Verwarm de oven op 200° (gasoven) of 180° (heteluchtoven).
- Schep het vleesmengsel met een lepel in een ovenvaste schotel van 1 1/2 liter en verdeel er de puree over met een vork. Zet op een bakplaat en bak 30 minuten tot de bovenkant goudbruin kleurt en er belletjes verschijnen. Dien op met de gestoomde groente.
Producten die in dit recept worden gebruikt