Skip to content

Kip met pesto

2 porties
Preparation time
30 min
Ingrediënten
  • 1 x 25g
    basilicumblaadjes
  • 25g
    pijnboompitten
  • 15g
    Parmezaanse in brokjes
  • 1 x
    teentje look
  • 40g
    (voor de pesto)
  • 15g
    (voor de kip)
  • 2 x 150g
    verse kippenborst zonder vel
  • 160g
    pasta naar keuze
  • gestoomde broccoli en bonen
Werkwijze
  1. Voor de pesto: doe de basilicum in een kleine keukenrobot of blender en mix tot hij in stukjes is gehakt. Voeg de pijnboompitten, de kaas en de look toe en meng opnieuw. Voeg de Benecol® olijvenspread toe en meng tot een stevige pasta. Zet opzij.
  2. KOKEN
    Verwarm de oven voor op 200° (gasoven) of 180° (heteluchtoven). Smelt 15 g Benecol® olijvenspread in een braadpan. Wanneer de spread heet is, leg je de kippenborsten erin. Braad 10 minuten en draai geregeld om tot ze aan beide zijden bruin zijn. Leg ze op een bakplaat en braad ze nog een tiental minuten in de oven tot ze volledig gaar zijn.
  3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en giet ze goed af. Roer de pesto erdoor, zet een deksel op de kom en laat de pesto een tweetal minuten in de pasta intrekken. Dien de kip en de pasta op met de groenten.

Zoeken