Ierse stoofpot
Een lekker wintergerecht, dat je in de winter warm en gezond houdt
4 porties
Voorbereidingstijd
165 min Ingrediënten
-
50g
-
400gextra zuivere, magere lamsbout
-
1 eetlepelfijngehakte verse tijm
-
200gwortels in dikke schijfjes
-
2 xui in schijfjes
-
400gaardappels in dunne schijfjes
-
Scheut Worcestersaus
-
300ggeschilde Ierse aardappels in dunne schijfjes
-
2 xtakjes tijm
-
500mlkippenbouillon (bouillonblokjes)
-
gestoomde broccoli en erwten
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 170° (gasoven) of 150° (heteluchtoven). Smelt de Benecol® olijvenspread in een grote braadpan. Wanneer de spread heet is, leg je de lamsbout erin. Braad 2-3 minuten en draai geregeld om tot ze helemaal bruin is. Zet opzij.
- Leg ongeveer de helft van de aardappelschijfjes opzij. Schik de rest in laagjes met de uien, wortelen, aardappelen en kruiden in een grote schaal. Breng intussen op smaak met zwarte peper. Leg het vlees erbovenop. Gebruik de aardappelschijfjes die je opzij had gezet om de bovenste laag te vormen. Giet hier de bouillon en gesmolten olijvenspread uit de vleespan over. Doe het deksel op de schaal en zet deze 2 uur in de oven.
- Verhoog de temperatuur van de oven tot 200° (gasoven) of 180° (heteluchtoven). Zet de kom nog eens 30 minuten zonder deksel in de oven om de bovenlaag te bruinen. Dien op met de groente.