Skip to content

Ierse stoofpot

Een lekker wintergerecht, dat je in de winter warm en gezond houdt
4 porties
Preparation time
165 min
Ingrediënten
  • 50g
  • 400g
    extra zuivere, magere lamsbout
  • 1 eetlepel
    fijngehakte verse tijm
  • 200g
    wortels in dikke schijfjes
  • 2 x
    ui in schijfjes
  • 400g
    aardappels in dunne schijfjes
  • Scheut Worcestersaus
  • 300g
    geschilde Ierse aardappels in dunne schijfjes
  • 2 x
    takjes tijm
  • 500ml
    kippenbouillon (bouillonblokjes)
  • gestoomde broccoli en erwten
Werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 170° (gasoven) of 150° (heteluchtoven). Smelt de Benecol® olijvenspread in een grote braadpan. Wanneer de spread heet is, leg je de lamsbout erin. Braad 2-3 minuten en draai geregeld om tot ze helemaal bruin is. Zet opzij.
  2. Leg ongeveer de helft van de aardappelschijfjes opzij. Schik de rest in laagjes met de uien, wortelen, aardappelen en kruiden in een grote schaal. Breng intussen op smaak met zwarte peper. Leg het vlees erbovenop. Gebruik de aardappelschijfjes die je opzij had gezet om de bovenste laag te vormen. Giet hier de bouillon en gesmolten olijvenspread uit de vleespan over. Doe het deksel op de schaal en zet deze 2 uur in de oven.
  3. Verhoog de temperatuur van de oven tot 200° (gasoven) of 180° (heteluchtoven). Zet de kom nog eens 30 minuten zonder deksel in de oven om de bovenlaag te bruinen. Dien op met de groente.

Zoeken