Skip to content

Sausjes voor alle smaken: witte saus

Serves 4
Preparation time
10 min
Ingrediënten
  • 25 g
  • 25 g
    bloem
  • 300 ml
    sojamelk of halfvolle melk
  • kruiden
  • geraspte kaas
  • fijngehakte kruiden
  • fijngehakte spinazie
  • snuifje nootmuskaat
  • 1
    eetlepel
Werkwijze
  1. Doe de Benecol® spread met botersmaak in een pan met bloem.
  2. Meng goed en kook 2 minuten tot het mengsel knettert.
  3. Haal van het vuur en meng er heel geleidelijk de soja of halfvolle melk onder.
  4. Zet weer op het vuur en breng aan de kook. Roer constant tot je een dikke saus verkrijgt.
  5. Haal van het vuur en voeg kruiden en smaakmakers naar keuze toe: geraspte kaas, gehakte kruiden, gehakte spinazie, muskaatnoot of suiker.
  6. Tip
    Voor een bechamelsaus kan je een mengsel van melk met kruiden maken. Doe enkele takjes peterselie, een laurierblad en wat peperkorrels in de melk, verwarm tot net onder het kookpunt en laat 15 minuten intrekken voor je de melk in de saus verwerkt.
Products used in this recipe

Zoeken