Skip to content

Ovenheerlijke kerstkoekjes

De winter komt eraan, dus de ideale periode voor een gezellige verwennerij voor heel de familie. Deze Kerstkoekjes zijn makkelijk te maken en ze bevatten de winterse smaak van kaneel en amandelen. Door de Benecol margarine krijg je bovendien je cholesterolverlagend effect met 3 koekjes. Hartverwarmend, vind je ook niet?
Preparation time
20 min
Ingrediënten
  • 100 g
    gedroogde pruim of ander gedroogd fruit naar keuze
  • 240 g
    volkoren havermout
  • 70 g
    bloem
  • 65 g
    gemalen amandelen
  • 1 x theelepel
    x bakpoeder
  • 3 x theelepel
    x kaneelpoeder
  • 1 x theelepel
    x kruidnagelpoeder
  • 3 x tbsp
    x gemalen kardemom
  • 250 g
    Benecol Smeren & Bakken margarine
  • 160 g
    bruine suiker
  • 1 x
    ei
Werkwijze
  1. Hak het gedroogd fruit in Kleine stukjes
  2. Meng de havermout, bloem, amandelen, bakpoeder en kruiden
  3. Meng de Benecol margarine met de suiker tot de suiker is gesmolten is en de kleur van de mengeling lichter is geworden
  4. Voeg het ei toe aan de margarine en meng het
  5. Mix het margarinemengsel met de gedroogde ingrediënten en roer tot het een egale massa vormt
  6. KOKEN
    Verdeel het mengsel in 25 delen op ovenpapier en bak in de oven.
  7. Temperatuur: 200° C

Zoeken