
Sausjes voor alle smaken: witte saus
Serves 4
Voorbereidingstijd
10 min Ingrediënten
-
25 g
-
25 gbloem
-
300 mlsojamelk of halfvolle melk
-
kruiden
-
geraspte kaas
-
fijngehakte kruiden
-
fijngehakte spinazie
-
snuifje nootmuskaat
-
1eetlepel
Werkwijze
- Doe de Benecol® spread met botersmaak in een pan met bloem.
- Meng goed en kook 2 minuten tot het mengsel knettert.
- Haal van het vuur en meng er heel geleidelijk de soja of halfvolle melk onder.
- Zet weer op het vuur en breng aan de kook. Roer constant tot je een dikke saus verkrijgt.
- Haal van het vuur en voeg kruiden en smaakmakers naar keuze toe: geraspte kaas, gehakte kruiden, gehakte spinazie, muskaatnoot of suiker.
- Tip
Voor een bechamelsaus kan je een mengsel van melk met kruiden maken. Doe enkele takjes peterselie, een laurierblad en wat peperkorrels in de melk, verwarm tot net onder het kookpunt en laat 15 minuten intrekken voor je de melk in de saus verwerkt.
Producten die in dit recept worden gebruikt