Groente- en fruitbowl met tofoe
Frisse, overheerlijke groente- en fruitbowl met tofoe
2 porties
Voorbereidingstijd
60 min Ingrediënten
-
Voor de rijst:
-
350gwater
-
1/4 eetlepelzout
-
130gpaprijst
-
Voor de kruidensaus:
-
1/2 eetlepelpikante chilisaus (sriracha)
-
1 eetlepelwater
-
1½ eetlepelvloeibare honing
-
1 eetlepelrijstazijn
-
Voor de tofoe:
-
250gtofoe
-
1 eetlepelcurry
-
1/2 eetlepelpaprikapoeder
-
2 eetlepelsesamzaad
-
2 eetlepelolie
-
1 eetlepelzoete sojasaus
-
zout
-
limoensap
-
verse korianderblaadjes
-
Verder heb je ook dit nodig:
-
100gmango in stukjes
-
100gwortels in schijfjes
-
50gkomkommer
-
2 xradijsjes
-
1 xavocado
-
4eetlepelgekookte tuin - of sojabonen
-
sushigember
Werkwijze
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking
- Maak de kruidensaus klaar. Meng de kruidensaus met de gekookte rijst en zet in de koelkast.
- Snijd de tofoe in twee in de lengte. Leg de plakjes naast elkaar op een schone keukendoek en rol ze voorzichtig op.
- Leg er een snijplank of iets gelijksoortigs op als gewicht. Laat de tofoe zo’n 15 minuten drogen onder het gewicht.
- Snijd de tofoe in grote blokjes.
- KOKEN
Warm een braadpan zonder vetstof op en leg er de tofoeblokjes enkele minuten in tot ze bruin kleuren. Voeg de droge kruiden en de sesamzaadjes toe. Voeg dan de olie toe en laat even verder braden. - Zet het vuur zachter en voeg de olie en de sojasaus toe. Bestrooi met koriander en neem de pan van het vuur.
- Snijd de groente in blokjes en schijfjes.
- Schik de ingrediënten in kommetjes en garneer met de kruidensaus, de limoentjes en de koriander.