Skip to content

Hoeveel Benecol moet ik eten om de juiste dagelijkse hoeveelheid plantenstanolen binnen te krijgen?

  • CHOLESTEROL VERLAGEN MET BENECOL

Hoe u aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 1,5-3,0 g plantenstanolen komt om uw cholesterol met 7 tot 12,5% te verlagen, is volledig aan u.

U kunt bijvoorbeeld genieten van een Benecol-yoghurtdrank met 2 g plantenstanolen bij uw ochtendkommetje pap en een portie Benecol-boterpasta met 0,7 g plantenstanolen op uw gebakken aardappel tijdens de lunch. Of waarom smeert u Benecol light niet rijkelijk op uw ontbijttoast, wat 0,7 g levert, of neem een Benecol-yoghurt als gezonde avondpudding, goed voor 2 g. De Benecol-repen leveren 1,6 g plantenstanolen en zijn ook geweldig voor een gemakkelijke cholesterolverlaging onderweg, of wanneer u zin hebt in een lekkere volkoren snack.

Combineer dus naar hartenlust en kies uit één van de volgende Benecol-opties voor een aanbevolen dagelijkse inname van 1,5 tot 3,0 g plantenstanolen:

  • Een Benecol-yoghurtdrank (67,5-70 g) levert 2,0 g plantenstanolen
  • Een Benecol-soyadrank (65,5 g) levert 2,0 g plantenstanolen
  • Een pot Benecol-yoghurt (120 g) levert 2,0 g plantenstanolen
  • Twee theelepels Benecol-smeerpasta (10 g) leveren 0,7 g plantenstanolen.
  • Een Benecol-reep (40 g) levert 1,6 g plantstanolen

U kunt ook op de verpakking kijken voor de hoeveelheid plantenstanolen in afzonderlijke Benecol-producten of op de productpagina’s voor het volledige Benecol-assortiment.

Zoeken