Skip to content

Pompoenpannenkoeken

Halloween is ook het moment om heerlijk te smullen! Gebruik de restjes pompoen om griezelig lekkere pannenkoeken te bakken. Proef ze als je durft!
5-6 porties (10-12 pannenkoeken)
Voorbereidingstijd
30 min
Ingrediënten
  • 120g
    volkorenbloem
  • 2 eetlepel
    bakpoeder
  • 1/4 eetlepel
    natriumbicarbonaat
  • 1 eetlepel
    kaneel
  • 1 eetlepel
    gemalen gember
  • 1/2 eetlepel
    zout
  • 250ml
    melk
  • 1 x
    eieren
  • 100g
    pompoenpuree
  • 1eetlepel
    ahornsiroop
  • 1eetlepel
    koolzaadolie
Werkwijze
  1. Maak eerst de pompoenpuree, tenzij je pompoenpuree uit blik gebruikt. Snijd een kleine pompoen in twee en haal er met een ijslepel of een andere, grote lepel de zaden en de vezeldraden uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ze in een pot met een klein beetje kokend water. Laat 10-15 minuten stomen of tot het vruchtvlees zacht is. Mix dan met een blender, keukenrobot of mixer.
  2. Meng bloem, bakpoeder, natriumbicarbonaat, kruiden en zout in een kom.
  3. In een andere kom meng je de melk, de pompoenpuree, het ei, de ahornsiroop en de koolzaadolie.
  4. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten.
  5. KOKEN
    Verwarm een lichtjes ingevette bakplaat of braadpan op middelhoog vuur.
  6. Giet of schep het deeg op de bakplaat. Gebruik ongeveer 60 ml per pannenkoek. Bak zo’n 2 minuten per kant. Dien op met ahornsiroop.

Zoeken