Gebakken zalm met cajun kruidenmix en geplette aardappelen
4 porties
Voorbereidingstijd
45 min Ingrediënten
-
Zalm:
-
700ggraatloze, gevilde zalmfilets
-
1 eetlepelcayennepeper
-
2 eetlepelpaprikapoeder
-
1/2 eetlepeluienpoeder
-
1/2 eetlepellookpoeder
-
3/4 eetlepelzout
-
snuifje gedroogde basilicum
-
2 eetlepelolie
-
Geplette aardappelen:
-
800gjonge of nieuwe aardappels
-
1/2 eetlepelcitroenolie
-
1 eetlepelmosterdzaadjes
-
3/4 eetlepelzout
-
verse rozemarijn
-
Op de zalmfilets:
-
Benecol Classic Margarine
Werkwijze
- Meng de ingrediënten voor de cajun kruidenmix.
- Snijd de graatloze, gevilde zalmfilets in vier. Bestrijk deze langs beide kanten met olie. Strooi de kruidenmix over beide zijden van de vis en wrijf ze erin. Zet een uur in de koelkast.
- KOKEN
Maak ondertussen de aardappelen klaar. Was de ongeschilde aardappelen grondig. Kook ze in zout water tot ze vorkgaar zijn. Giet het water af en stoom de aardappelen. - Voeg de mosterdzaadjes en de helft van de olie toe aan de aardappelen en meng.
- Leg de aardappelen op een bakplaat en plet ze voorzichtig met een beker, glas of de onderkant van een fles.
- Bestrijk de aardappelen met citroenolie en strooi er zout en verse rozemarijn over. Bak 15 minuten op 225° op de middelste plaat van de oven.
- Verwarm 1 1/2 eetlepel olie in een braadpan. Leg de zalmfilets in de pan en zet het vuur lager. Bak de zalm 5-7 minuten aan elke kant op middelmatig vuur, afhankelijk van de dikte van de filets.
- Bestrijk de zalmfilets met Benecol® spread met botersmaak. Dien op met de geplette aardappelen.
Producten die in dit recept worden gebruikt