Skip to content

Beïnvloeden Benecol-producten mijn bloeddruk?

  • BENECOL-PRODUCTEN GEBRUIKEN

Waarom is een gezonde bloeddruk belangrijk?

Net als een hoog cholesterolgehalte is een hoge bloeddruk meestal niet iets wat u kunt merken, maar het kan uw slagaders beschadigen, waardoor ze harder of nauwer worden en gemakkelijker door cholesterol en ander vet materiaal verstopt raken. Nog meer reden dus om uw cholesterolgehalte en bloeddruk onder controle te houden, want beide kunnen uw risico van een coronaire hartziekte verhogen.

Beïnvloeden Benecol-producten mijn bloeddruk?

Naast een gezonde, evenwichtige voeding, regelmatige lichaamsbeweging en een gezond gewicht is een van de belangrijkste dingen die u kunt doen voor uw bloeddruk minder zout eten. Toch consumeren de meesten van ons nog steeds veel meer dan het aanbevolen maximum van 6 g per dag (ongeveer 1 theelepel).  Maar het is niet alleen belangrijk om minder zout toe te voegen aan ons eten, maar ook om te letten op het zout in het voedsel dat we kopen.  Ongeveer driekwart van de hoeveelheid zout in onze voeding komt namelijk uit bewerkte voedingsmiddelen, fastfood en restaurantmaaltijden. Waar mogelijk is het dus een goed idee om de etiketten van voedingsmiddelen te controleren en te kiezen voor producten met een laag zoutgehalte (0,3 g zout of minder per 100 g).

Onze Benecol-yoghurt- en sojadranken en yoghurts bevatten geen toegevoegd zout en zijn dus van nature zoutarm. We voegen wel een klein snuifje zout toe aan onze Benecol-smeerpasta’s (en in het Verenigd Koninkrijk aan onze Benecol-reep Fruit en Haver (hazelnoot en donkere chocolade)) om de heerlijke smaak te verkrijgen die u gewend bent. De hoeveelheid zout in onze Benecol-producten is echter vergelijkbaar met andere producten op de markt, en levert slechts een klein percentage van onze dagelijkse aanbevolen zouthoeveelheid.

Controleer altijd de ingrediëntenlijst en het voedingslabel op de achterkant van de Benecol-verpakking voor de meest actuele en gedetailleerde voedingsinformatie (inclusief zout en plantenstanolen), evenals op de Benecol-productpagina’s.

Zoeken