Skip to content

Gezond genieten van de eindejaarsfeesten

Blijf je vaste eetritme volgen

Sommige mensen slaan hun ontbijt over als compensatie voor hun uitspattingen aan de feesttafel de avond ervoor, maar eigenlijk is het gezondste gewoon je vaste eetritme te blijven volgen. Ook al heb je die dag wat teveel gegeten, de volgende dag is een nieuwe start. Neem dus meteen je normale eetritme weer op.

Hou het bord bescheiden

Tijdens de eindejaarsfeesten komt de verleiding van alle kanten. Het beste wat je dan kan doen, is de hoeveelheid eten op je bord beperken in de plaats van het te overladen met lekkers. Je kan ook een kleiner bord nemen. Je eet even lekker, maar gewoon in kleinere hoeveelheden!

Hou een voedingsdagboek bij

Het kan helpen als je een dagboek bijhoudt van wat je eet. Zo zie je of er genoeg variatie is in de verschillende soorten voedingsmiddelen die je in deze periode eet. Denk aan het evenwicht tussen verzadigde en onverzadigde vetten in al het lekkers dat je eet.

Hou je aan een routine

Het is belangrijk dat je tussen de feestjes en familiereünies door ook zoveel mogelijk de andere aspecten van je gezonde levensstijl in stand houdt. Probeer ondanks de drukte een gaatje te vinden voor je bewegingsroutine om je metabolisme op topniveau te houden en niet het gevoel te krijgen dat je jezelf teveel laat gaan. Terloops ontsnap je zo ook meteen even aan al die kerstdeuntjes!

Zet Benecol® op je menu

Vergeet niet je favoriete Benecol®-producten te blijven gebruiken. Het risico bestaat dat je jezelf helemaal laat gaan, maar het cholesterolverlagende effect van de plantenstanolen in Benecol® werkt alleen als je je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid houdt.

Probeer eens een Benecol-spread bij de restjes van je kerstdiner of vervang room door een Benecol-yoghurt als je taart of pudding maakt.

Zoeken