Zandkoekjes
Iedereen in huis blij met dit heerlijke recept! 1 portie bevat 0,8 g van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 1,5-3 g plantenstanolen.
15 porties
Voorbereidingstijd
Ingrediënten
-
175 g
-
75 glichtbruine basterdsuiker
-
175 gbloem
-
75 ggemalen rijst
-
2.5 mlvanille-extract
Werkwijze
- Verwarm de oven op 180°C (heteluchtoven) of 170°C (gasoven) en leg vetbestendig, niet-klevend papier op de ovenplaat.
- Klop de Benecol® spread en de suiker tot een luchtig mengsel.
- Roer er met een houten lepel de bloem, de rijst en het vanille-extract onder tot het mengsel er als broodkruimels uitziet.
- Kneed dit deeg zachtjes en vorm een bal. Wikkel in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
- Rol het deeg op een met bloem bestrooide oppervlakte uit met een dikte van 1 cm. Strooi er wat suiker over en druk deze met de rol heel zachtjes in het deeg. Snij de koekjes uit met een koekjessnijder van 7,5 cm.
- Bak 15-20 minuten tot het deeg lichtjes goudbruin kleurt. Leg dan op een andere schaal om af te koelen. In een luchtdicht blik bewaren.
Producten die in dit recept worden gebruikt